Kerap lapar pada awal kehamilan

Assalamualaikum hi semua maaf sya nak bertanya normal ke pada awal kehamilan ni perut asyik lapar?boleh sharekan tips😊 Terima kasih

10 Balas

kita geng sis , lapar memanjang.. tekak ni minta mknan je, rasa mcm nak kunyah2 je.. harap puasa nanti dapat betahan 😅, tp ada pendpt ibu2 , awal2 prgnt ni better jgn pksa utk puasa , sbb baby bru nak membentuk , nanti xckup nutrisi n sbgainya..

2y ago

ok baik terima kasih atas nasihat 🥰🥰 semoga baby membesar dgn sht

Sama asyik lapar. Dah makan, selang 30 mins rasa lapar lagi. Husband belikan almond, yogurt and buah buah untuk buat snacks. Kalau tak nanti asyik makan benda kurang khasiat pastu mula la sembelit 😂

2y ago

Aamiin aamiin semoga baby kita membesar dgn sihat 🤲🏼

Sy first trimester langsung taknak makan . Sebb alahan mual sgt2 kuat . Tgok makanan pun tak selera . Masuk second trimester masyaallah selera tu mmbuak2 haha

ya Allah sama Sy la..Sy mkn folic asid brand appeton..adekah sama kalau tukar brand lain ye sbb cepat sgt lapar..😭

Normal sis.. saya pun asyik kunyah je ni. Mkn buah, yogurt plain, kekacang camtu.

Sama , second baby ni sntse lapar harap2 tak alahan muntah mcm anak first 😌

Ya. Choose healthy snacks like egg, milk, nuts. Everything in moderation.

Sama la saya kerap lapar hehe

sama la, saya pun kerap lapar..

saya pun sama..lapar betull..huhu..

2y ago

kan2 harap baby besar dgn sht 🥰🥰