Anak First

Assalamualaikum semua, Kalau macam ni betul ke mgandung ? Dan apa perlu Saya buat ya?? Mksudnya terus ke klinik & buka buku pink ??

Anak First
6 Balas

Waalaikumussalam, tahniah. Tunggu double sama terang atau tunggu sebulan lewat period kemudian baru ke klinik untuk pengesahan kehamilan. Klinik nak double line sama terang. Kalau faint line tetap declare tak pregnant walaupun tgh pregnant. So sebulan is the best time. Nanti dh confirm pregnant nurse akan bagi tarikh appointment utk buka buku. Mcm sy buka buku 10w lebih.

KKIA - buka buku pink between 8 minggu - 12 minggu. Selalunya nurse akan arrange utk buka 10 minggu. Tapi kalau umur 35 tahun keatas Dan ini pregnancy pertama, sila inform nurse your concern ya. Dulu Saya buka buku pink 7 weeks sbb dah berusia 38 tahun for 1st pregnancy. Precious pregnancy katanya.

Tahniah..boleh wat scan 6 week kt klinik swasta tuk pengesahan..moga dipermudahka n

Tahniah 😍 Boleh double check ke klinik swasta

ye,pegi klinik daftar awal²🤗🤗

tahniah ya