Start rasa pergerakan baby

Assalamualaikum semua .. ibu² semua start bila ya rasa pergerakan baby? Sbb saya skrg 16 weeks tp belum rasa apa² lagi #firstmom #firstbaby #bantusharing

15 Balas

baby dh bergerak aktif. cuma mungkin awak xperasan atau xpasti itu gerakan baby atau x😊. kalau nampak mcm beralun. rasa mcm kupu2 sekejap. itu gerakkan baby la tu. cumanya if nk nmpk dkt permukaan kulit perut kita kena tunggu baby memenuhi ruang rahim. time tu mmg nmpk ketara timbul dkt kulit perut😁

9mo ago

Hehe ya sis .. mgkin sy x perasan🤭

Depends ketebalan kulit kot.. saya first pregnancy ni 17w start rasa mcm bubble2 mcm ade gerak2 kena jentik dari dlam. Pastu 20w dah start nmpak dari luar bila dia tendang. Masuk 25w above dah beralun2 dah perut dibuatnya

9mo ago

Biasa 15-16w keatas baru akan start rasa kupu2 tu mcm kena jentik2 dari dlam.

wasalam.. awal lg 16w sis, tp depends pada ketebalan kulit perut kita jugak. sy sendiri 18w baru rasa light2 mcm bubble2 gitu je.. 20w baru rasa kuat baby gerak tu.. InsyaAllah nanti sis pun akan rasa 🫶🏻

9mo ago

sy hrtu 19weeks baru rasa sis🤭

Paling awal 15w,paling lewat 24w,lps 24w kalau sis x rase pergerakan, cpt2 inform nurse kat KK. Sy rasa masa 20w. Jentik2 halus.

9mo ago

Okay sis tq🤗 InsyaAllah soon sy akan rasa pergerakan baby

Untuk saya badan besar sikit n first mom 19 weeks baru rasa. Tu pun rasa sikit je🤣

9mo ago

ohh okay sis🤭 sama la sy pun badan berisi sikit 😅

wassalam..awal lg sis...tmbh pula dia ikut ketebalsn kulit perut sis..

9mo ago

Okay sis hehe🤭

Sy 23 weeks baru rasa baby tendang2. Ikut ketebalan kulit perut kita.

9mo ago

Okay sis🤗 Tu la sbb sy mmg berisi sikit🤭

Saya 20w baru rasa dia mcm punching2 tp slow kdg ja rasa kuat

start rasa 18 minggu skrg dh 21 rasa dia tendang naik kt perut 🥹

9mo ago

Baby aktif la tu kan sis hehe😅

wsalam... dia depends awak... saya 18week da rasa pergerakan ..

9mo ago

Okay sis .. InsyaAllah sy soon🤲❤