Kerap membuang

Assalamualaikum semua. Hari ni sy genap 39 minggu. Sejak 4,5 hari ni sy asyik "membuang" air besar je.. dlm sehari kdg² 4 - 5 kali sehari sy membuang. Semuanya berak cair. Tu antara tanda nk bersalin ke?? Tp sy blum ada turun tanda nk bersalin lg ni. Masih mcm tu je. Rasa sakit² pun sikit n kejap je. Risau pulak kalau over due.. 😔

4 Balas

sy mase ank first 38 week..xde tnde ape² pun...sy rse mse tu dye mcm.mngeras biase² je...tp time tu dokter nk jgk cek bukaan dh 2 cm smpai spital 3 cm dh..

8mo ago

sis nk tanya, yg mengeras tu sis rasa sakit atau tak ya? yg masa dr check bukaan 2cm tu kat kk ke sis?