Kerap membuang

Assalamualaikum semua. Hari ni sy genap 39 minggu. Sejak 4,5 hari ni sy asyik "membuang" air besar je.. dlm sehari kdg² 4 - 5 kali sehari sy membuang. Semuanya berak cair. Tu antara tanda nk bersalin ke?? Tp sy blum ada turun tanda nk bersalin lg ni. Masih mcm tu je. Rasa sakit² pun sikit n kejap je. Risau pulak kalau over due.. 😔

4 Balas

Waktu sy nak bersalin, sebelah katil sy cerita: Dia sebelum bersalin asyik membuang je. Then, check bukaan dh 2cm. Jdi kena tahan wad. Petgnya tu bersalin. Membuang byk kli pun salah satu tanda nak bersalin

sy mase ank first 38 week..xde tnde ape² pun...sy rse mse tu dye mcm.mngeras biase² je...tp time tu dokter nk jgk cek bukaan dh 2 cm smpai spital 3 cm dh..

8mo ago

sis nk tanya, yg mengeras tu sis rasa sakit atau tak ya? yg masa dr check bukaan 2cm tu kat kk ke sis?

dengarnya ada org kata asyik membuang air besar banyak kali makna ada tanda. Cuba pegi ke hospital checkup

tanda2 awal tp xperlu ke hosp lg