baby tak kuat mnyusu

Assalamualaikum semua. Baby sy skg 2 bulan 28 hari. Baby bf dan fm. Hri ni hari ke 3 baby tak habis minum susu botol. Biasanya dia habis 4 oz. Tp skg baby cuma habis 1 oz atau 2 oz saja. Mnyusu badan normal lah. Kenapa ye baby umur makin meningkat dia makin kurang minum susu botol? Walaupun belum bagi susu badan. Baby lapar sy bg susu botol dlu. Bila nak tidurkan baru sy bg susu badan. Boleh share tak mommy yg ada pengalaman?

1 Balas

Wasalam..ke baby x suke fm tu? Najisnya ok x? Perut dy ade kembung atau susah nk lawas ke lpas bg fm?

4y ago

Hmm cmne ye..kalau sy pun sy gusar..cuba cek gn doc ke? Rsau bnde ni ley terkesan kt tumbesaran bayi. Bysenya bayi yg da mula mknan solid mmg susu kurg