Bersalin induce , swasta @ kerajaan?

Assalamualaikum & selamat tghri , nk tnya kalau ada Mslh kencing manis ,better p hospital swasta @ kerajaan? Sy book hosp swasta tp Ada mslh kencing manis , sy check up di hosp kerajaan kerana di pulau tiada hosp swasta .sy rancang bersalin di hosp swasta di kg halaman suami tp masalahnya sy ada Kencing manis (gdm on diet) dan akan di paksa bersalin pd usia 38w jika result bsp sy msh ada yg merah. Sy nk tnya brapa kos kalau bersalin induce di swasta?

1 Balas

klu nak bsalin swasta, kne buat checkup kt sne dlu 2-3x.. dyorg akan pantau ksihatan kte sme ade dyorg bley amek kes kte atau x.. kos bsalin normal & czer bbeza ikut hospital.. tp mostly klu induce extra 1k dr bsalin normal.. klu normal 3k, then total bil 4k la tmasuk induce..