Masalah Keputihan

Assalamualaikum & selamat petang mommy² semua ? sy nk tanya, ubat keputihan ni ok tak untuk keputihan bg ibu hamil, sy dh terima rawatan dari Kk, doc bagi ubat ni, tp ada jugak yg bgtahu sy, elakkan pakai ubat ni tkt ada kesan sampingan, sy pn jd takut nk guna, sbb keputihan sy teruk dh ?

Masalah Keputihan
79 Balas

Saya pon dapat harini klinik kk bg. Keputihan teruk sgt. Asik turun darah je. 2Mngu lepas admit wad. Lepas 2 mngu ok. Harini trun darah lg. Myb sbb keputihan bnyk sgt. Ketul2.

5y ago

Sama lah kita sis, masih dalam pemantauan doc, 😢

Sy pnh guna juga tp nama lain kot,klinik bagi juga sbb selalu kencing kotor then selalu masuk hospital. Doctor takkan bagi klu tak safe utk kita. Guna klu nk tido malam dah.

5y ago

Yup, memang kena masukkan sedalam yg boleh, tpi guna jari laa, jngan guna alat dia yg dlm kotak tu.. Kalau masukkan x dlam nanti ubat tu kluar smula.. Lpas pakai tu baring je jgn bngun pi mana2 slama yg boleh biar ubat larut dlm badan.. Bangun pgi esok tu klau ade sisa2 putih kluar tu biase je.. Tu ubat yg x larut dlm badan

Saya pernah try sis ubat insert ni tapi still banyak keputihan. And now doc sarankan antibiotics sebab dah kena jangkitan kuman. Sebab kencing jadi pedih sangat.

Hospital yang bagi. Kenapa risau sis. Doc bukan bagi saja. Sbb dah buat test keputihan jenis apa. So ni ubat yang diperlukan. Sy pun guna ubat ni juga

5y ago

Ok sis tq, sy dah guna semalam 😊

Cuba minum jus mamariam sy pun masa first pregnant keputihan byk sgt then sy amalkan jus mamariam ni alhamdulillah keputihan dah xda.

5y ago

Memang ok sgt . Amalkan je jus mamariam ni inshaAllah semua msalah hilang 😊

Sy guna ok je n selamat je masa pregnant taun lepas.. Byk kali guna advices by doctor la.. sbb byk keputihan.. Xda masalah setakat sy guna..

Pakailah... Klau xpakai lg teruk.. sy gbs+ masa pregnant yg ke tiga.. ubat ni sgt membantu gatal, burning n keputihan.

5y ago

Sy dh pakai, alhamdulillah, mmg dia akan keluar ketul² ke?

Sambil tu amalkan sekali minum air barli dan bnykkn mnum air putih serta sy amalkan pemakaian pantiliner herba jenama avail..​

4y ago

boleh ke masa pregannt pakai pantiliner herba 🤔 tkde kesan sampingan ke

Selagi doc bg pakai. Pakai sja. Sy dh 2 kali pkai bnda ni xda apa2 kesan smpingan Tp jgn pndai2 beli sndiri pulak. Dgr nasihat doc😂

5y ago

Iya kalau doc dh bagi tu kena guna kan. 😌

Sy pakai 3 kali sebab teruk sgt. Tapi alhamdulillah baby dah 7 bulan okay. Doc lagi tau mana yg baik utk kita amd baby. No worries 😀

5y ago

Tq awk. 😊, nnt sy try.