Mohon bantuan untuk mempercepatkan laluan terbuka..

Assalamualaikum & selamat pagi Ini kandungan ke5 sy..sblum2 ni sy xda masalah sngt msa mngandung..alahan2 tu normal msa awal2 mngandung..tp bila kandungn yg kli ni sy start contraction dr 26w sampai sekarang 35w..dh 3x jugak admit wad smpai xlarat dah rasa,bukaan pun stay 2cm..ada x yng boleh share untuk mempercepat laluan terbuka..?sy dr 26w tu dh trbuka 2cm smpai sekarang. Terima kasih semua.. #bantusharing #pleasehelp #sejarah_kelahiran bby pream

2 Balas

Banyakkan berjalan, naik turun tangga, squat, jalan itik. Kalau larat bersama dgn suami, boleh try hari2 dan buang dalam

2y ago

Sy sekarang ada at wad…dh bnyk kli masuk wad…dok cntraction tu la…tp terbuka 2cm dr 26w squat dh bt msa dkt umh…cuma trun naik tgga x la sbb umh xda tangga..mcn sekrang pn ada skit tp xrasa mcn nk brsalin lg.

senaman ringan golek2 punggung..😘👌👍💪🤲

2y ago

buat berdiri..membongkok sedikit letak tangan tepi katil..bru Kerr golek2 punggung..🤭😅😃