Kucing dan Ibu mengandung

Hello Assalamualaikum , selamat pagi mommy’s . Boleh tak pelihara kucing semasa mengandung , pegang , peluk boleh tak . Tak beri kesan bahaya ka kpd ibu mengandung dan baby dlm perut ? Harap ada yg dapat jwb ☺️

2 Balas

Kucing ni usually risau sbb takut ada jangkitan ka apa tu ja. Tapi kalau kucing awk jaga betul2, selalu mandikan dia, takde masalah kot.

Klu kucing fully indoor should be okay. Ni sy (29w pregnant) tgh dok gomol kucing 😂 tidur pun sekatil

3y ago

Klu keluar rumah tu klu dh fully vaccinated, rajin bg ubat kutu ubat cacing rasanya tkde masalah cuma kena hati-hati lebih sikit. Takut ada berjumpa dgn kucing liar berpenyakit