SCAN BABY 20W❤️

Hi assalamualaikum.. saya skrg 18w , tgah survey untuk scan gender baby 20w keatas nanti , buleh bagi suggestion tak yg mana okay alang alang nak scan ni🥹 Anak first dia excited lain mcm😍😍

SCAN BABY 20W❤️
8 Balas

Saya mulanya nak tunggu 25weeks nak scan gender plus detail scan. Nak jimat masatu. Tapi sebab tak sabar nak tahu gender baby, masa 18weeks saya scan tumbesaran (pakej 1). So dapat la tahu baby besar mana dah, air ketuban okay ke tak, gender sekali. Nanti dah masuk 25weeks nak buat detail scan (pakej 4) utk tahu overall detail baby

Klu 20w and above normally org buat detail scan terus. Supaya boleh cek organ2 baby, tumbesaran, dan sbg nya. Klu nk jimat pakej 3 ok dh, nk lebih jelas boleh ambil pakej 4 tu ada 3d 4d 5d lg, boleh zoom setiap inci baby tu 😆

Sy buat dkt sonobee murah. RM118 utk pakej detail scan + 5d. Sonographer pun scan sgt detail. Sy sebulan sekali buat growth scan rm28 sebab excited anak pertama 😆

2y ago

Kena book appointment. Memang scan selalu lama dlm sejam dua.

I'm super excited too! Saya pun 18w this week. Tengah survey tempat nak buat detail scan yang boleh provide video sekali. Kalau ada sesiapa yang boleh suggest kan.

Hi sis kita sama 18 week..sis ada scan tak before 18 week tu?? Ke sis tunggu sampai 20w keatas baru scan semula

sy pun plan nak bt dkt klinik yg sama. InsyaAllah pakej 4. sy rasa tu yg terbaik. hrga pun bbaloi

Saya pun tengah usha usha bendani 😂 alhamdulillah kebetulan ada orang tanya 🤣

kalau sy jadi sis, sy pilih pakej 4! hihihi... nmpk menarik pakej tu