gander baby

harini dah 18w 2days , agak2 boleh tak scan tengok gender baby ? sbb tak sabar dah nak tunggu 20w 😭 last scan time 13 week . doc suruh dtg semula 20w untuk tengok gender . ahh lamanya 🥺. #firstmom #firstbaby

21 Balas

hahaha sabar sis sabar²..😂 sy pun sama haishh excited nak scan tu tapi baru brp week..tips dia jgn kira hari n jgn tunggu je hehe..nnt tiba² dh 20 week..tiba2 dh terberanak eh😂sy dh 20 week skrg..hritu scan kat swasta 16 week doc terus ckp nmpk punai hahah..haah biasa boy nmpk la kalau girl ni dia segan sikit nak tunjuk..

Sy doc yg excited nk tau gender. First scan 16w gitu xsilap, tp x jelas. Tp doc ckp most likely amoi 😂 sbb xnmpak sign boy. Around 22-23w sy buat detail scan, sono scan tunjuk memg amoi. Wallahualam jugak, tp mudahan kluar tetap amoi 😄 sbb ibu dia excited sgt dh beli baju girl dh..

2y ago

huhuu sama la kita tapi suami dh bgi nama tuk bby boy, sy kata klau girl sy bgi nama .. bila dh tau girl ehhh dia nk bgi nama pulak 😆tapi baru usha2 baju girl dah excited maknya lawoo2 baju girl kan 🤭

boleh tu mmg boleh sis, klau bby boy nmpk terus Alhamdullilah lah kan.. tapi klau bby xnk bgi kerjasama yg susah 😆 kwn sy bby xnk tunjuk gender semua ckp girl selalu mcm tu, tup tup boyyy yg keluar.. boleh je nk scan tapi nnti sis kna repeat semula klau xconfirm , itu saja..

Saya scan kat KK dlu waktu 19 weeks , nmpk macam kabur2 sbb scan monitor KK barang lama.. so doktor tu sndiri suruh pergi scan kat swasta untuk nmpk clear la… saya buat details scan terus sekali tgok gender waktu 21 weeks baru nmpk clear dan rasa sngt berbaloi🥰

Kalau sya puas hati kalau check time 20w keatas .. lebih senang utk tgk .. x terasa tu nanti 😁 kalau check awal nanti tkut x jelas ke nanti kita lak kuat rasa tertnya2 atau hampa kan 😅

saya 27w scan...nasib baik baby bekerjasama nak bg tunjuk jantina...siap kangkang habis lg bg tunjuk bebola n punai dia🤭😅hrp2 bila keluar nti,tak prank mama dia laa😂

Sya 16 weeks dah nmpk gender tp doc mmg akn ckp tunggu besar lagi utk kepastian yg tepat. Detailed scan sya 20 weeks sonographer confirmkn gender, tekaan dr mmg betul la

Boleh je nak cuba tengok kalau nampak. Mana tahu ada rezeki baby tunjuk. Saya dulu babyboy 18weeks dah jelas nampak. Babyboy lagi senang nampak lah.

huuhuhu sye 3x scan,3x tu dia menyorok..dh pujuk,mkn aiskrim pun dia x nk tunjuk😌 suami kata anak lelaki tu klau asyik menyorok 😂😂😂

boleh sis. saya hari tu kebetulan dkt klinik panel boleh scan 2d percuma, sy check dah nampak. Saya baby boy nampak jelas sikit.