Muntah buih

Assalamualaikum, saya semalam cuba puasa, banyak kali rasa tak tahan dan nak muntah. Tapi saya gagahkan juga. Lagi 5 minit nak berbuka, saya termuntah buih. Saya risau sbb sebelum ni tk pernah muntah buih. Saya ada gastrik dan sebelum ni mmg tk tahan kalau tak makan lebih 2 jam. Patut saya ke klinik ke? Saya bru msuk 14w

3 Balas

Sy pun sama mcm sis. ada gastrik. smlm pun muntah nk dkt bbuka, truskan puasa.. tpi pagi ni awal2 lagi dh muntah, sy berbuka terus. sis ada ubat MMT tu ke? klu ada blh mkn dlu, kalau berterusan better pgi klinik ambk ubat..

1y ago

ubat yg mcm kapur wrna putih tu.. lbih kurg mcm gaviscon. utk legakan gastrik

angin tu sis. kalau tahan puasa berbuka la. kite ni ada kelonggaran tak berpuasa. jgn paksa2 diri.

1y ago

tulah hari first semangat nak puasa 🥺 insyaallah lepas ni saya buka je kalau tak thn sangat

buka je. saya pun tak pose. tak larat lapar sangat2.