Cyst, fibroid dan tiroid hamil 13 weeks 2 days

Assalamualaikum... Saya scan first doktor cakap ada cyst tapi 2inci je, kemudian scan kedua ada fibroid tapi x pasti besar @ kecil x nampak. Pastu ambil darah 2 minggu lepas nurse kkia beritahu ada tiroid. Saya risau lah sbb tengah hamil lagi

2 Balas

saya pun ada tiroid sis, baby first, bacaan tft saya normal masa saya pregnant. and saya stop mkn ubat carbimazole. skrg pregnant 2nd baby, doktor ckp stop ubat and diorang akan pantau

5d ago

tak sis. masa bujang dulu doktor suggest utk buat RAI, tp saya tolak. doktor bagi ubat je utk kontrol tiroid.

mg smuanya baik2 shj dan Dpmudahkan segalanya Allahuma aamiin