Macamana nak beza ketuban dan keputihan jernih?

Assalamualaikum. Saya positif GBS (week 27). Selepas bersama suami, perut saya mengeras sampai tak boleh tidur. Tapi keesokan hari dah okay. Selepas dua tiga hari, keluar cecair jernih tapi melekit. Selalunya keputihan saya berwarna susu/ hijau tapi dah jarang keluar. Tapi yg keluar baru ni jernih keruh sedikit. Saya confuse sama ada itu ketuban atau keputihan jernih. First time mommy to be 🥲

2 Balas

Kalau tak pasti boleh ke klinik utk amik sample. Pastu air ketuban keluar rasa suam, dan tak sedar. Nurse kata takda bau jugak. Tapi kenapa masa bersalin husb cakap bau hanyir ek 😂

keputihan tu

1mo ago

Terima kasih 🫶🏻