Keluar keputihan jernih semasa kandungan 20minggu

Nak tanya normal ke tiba2 keluar keputihan yg jernih semasa kndungan 20minggu. Smlm baru check up ketuban semua okay. Risau jugak takut ketuban yg pecah ke. #ingintahu #pleasehelp #firstmom

2 Balas

Saya rasa, sepanjang pregnancy memang akan ada keputihan keluar. Tapi kena pantau warna dan tekstur keputihan tu. Takut kalau keputihan tu tiba tiba buat jadi gatal ke apa, kena bagitahu nurse yang jaga awak di KK ☺️ selagi keputihan tu tak gatal, teksture dia tak pelik pelik macam bergumpal ke apa, then warna dia putih jernih atau putih susu, inshaAllah itu cuma keputihan normal. Kalau warna dah tukar jadi kuning dan gatal, kena inform nurse. ✌🏼

Normal. Sy smpai due pun keluar mcmtu. Klu ketuban tak keluar sikit2, dia mengalir turun saja

2y ago

Haah sy spnjg pregnancy mmg keputihan jernih saja yg ada. Mula2 risau juga..tp bila pkai pad tak basah pulak means bukan lah. Yg ketuban tu pun dktr yg bg info.