Vitamin C

Assalamualaikum saya nak tanya vitamin C apa yang sesuai? Suami saya ada belikan vitamin C 600 mg (brand nova) kat farmasi. Macam tinggi sangat pula kan. Then saya makan acid folic jenama iberet tu vitamin C tak banyak sgt dalam tu sbb tu ingat nak tambah vitamin C. #ingintahu

1 Balas

iberet ada 500mg vitC. Itu dah cukup minima jika kita mkn supplemen vitC utk sehari. Sy cadangkan awak mknlah vitamin C brand nova tu, lps tak ambil iberet. Ambil separuh pun ok. takpun tanya doc bila cek up nnt ya