anak sembelit

assalamualaikum saya nak tanya sikit, kalau baby sembelit tu macam mana ya? saya ada campur susu kambing karihome sama susu badan, susu badan tak cukup..

1 Balas

Waalaikummussalam. Bayi puan berkemungkinan kekurangan prebiotic di dalam badannya. Prebiotic ini boleh di bantu pengambilannya oleh ibu bayi dengan memperbanyakkan lagi pengambilan bawang putih mentah, bawang merah mentah atau masak, pisang untuk membantu proses pencernaan penghadaman bayi tersebut. Puan boleh baca lebih lanjut lagi di sini ☺️ https://my.theasianparent.com/anak-sembelit-bayi