Masalah sembelit bby

Macam mana atasi bby yang selalu sembelit..Dia minum susu badan saja..tengok selalu sembelit saya mula campur dengan susu formula#firstbaby

2 Balas

Kalau minum susu lagi maknanya bawah 6 bulan lagi ya baby puan. Rasanya minum susu ibu baby kurang sembelit, najisnya elok aja jenis cair warna kuning. Kalau mnum susu formula yg selalunya baby sembelit. Puan kena jaga pemakanan la tu kalau bagi susu badan sahaja. Takut itu sbb baby sembelit.

Baby menyusu badan ni rasanya puan kena kawal pemakanan puan. Mungkin boleh perbanyakkan makan sayuran & buahan😁