Susu badan

Assalamualaikum mommy semua , nak tanya mcm mana caranya agar susu badan tak drop ya? ... Bagi tips sikit yg ada pengalaman ,,,sya anak first susu badan tak cukup tuk baby sya ...tq mommy2 semua

4 Balas

Saya memang sesuai dengan Halba. Saya kalau minum air Halba. (buat macam teh, tanpa letak gula ya), dan minum. In sha Allah tak sampai sehari, memang susu meriah. Alhamdulilah, kekadang kena try satu satu makanan, untuk uji kaji jugak. Ada orang menjadi, ada orang tak menjadi langsung. Yang penting kena lah selalu df baby & tak culas pump (kalau mommy kerja) Good luck sis.

Kalau pam susu, banyakkan minum air kosong n pam on time (2-3jam sekali). Kalau direct feed, just bg saja bila baby nak. InsyaAllah susu maintain n makin byk

Boleh saya tanya Baby umur berapa ye? Housewife atau bekerja? Stress atau tidak? Jadual pam macam mana ye?

mnum sup aym..bersama kurma n halba..mnum air 0 bnyk2 n jgn stres