Folic Acid

Assalamualaikum . Saya nak tanya saya mengandung dah 4 minggu 6 hri . Saya baru tahu kemarin ... saya boleh tak minum asid folic yang jenama ni ? Harap Ibu Ibu dpt jawab soalan saya . Terima ksih

Folic Acid
2 Balas

Okay je utk awal2 kandungan sis. Yg ni sebelum pregnant pun sy ambik, smpai dah tahu pregnant pun ambik je. Nanti dah check up kandungan okay semua, doktor top up kan lagi nak kena tambah makan apa.

3y ago

Terima kasih puan atas jawapannya ❤️😘

Tengok kandungan folic acid cukup 400mcg @ 0.4mg tak, kalau cukup atau lebih boleh consume.

3y ago

Trima kasih jawapan nya ❤️