Bila kepala baby masuk laluan?

Assalamualaikum saya nak tanya, bila kepala baby akan start masuk laluan? Saya dah 37minggu tapi kepala baby dah kat bawah cuma belum masuk laluan lagi.

2 Balas

ikut org sis . .bila tu tak pasti 😅 ada yg 36w dh msuk ada yg 37w dh msuk dan seterusnya .. aktifkan diri dgn buat krja dan bjlan... sy 37w6d tak mmpu nak exercise lagi ..hnya mmpu bjlan dgn gymball je ..squad tak lalu sbb paha membiru pulak...wlaupun dgn usaha exercise..klau bby degil ttap juga tak msuk laluan 😅 msuk laluan pun blum tentu bby akan kluar dlam brpa hari ..ada je yg bby tak msuk laluan tp tba2 cntraction kuat smpai buat pmbukaan cm utk bsalin .. sbb tu susah nak ckap apa 😅

tk tentu sis. lain orang, lain masa. tpi ada dr pernah ckp dgn sy buat mcm ni. ttup lampu, pastu on lampu fon, hala kebawah perut. borak dgn baby ckp baby kena turun bawah ni. ni tempat keluar baby. satu lgi sis rajin exercise, jalan itik, squat n mcm2 labour exercise yg lain