Buasir semasa preggy.

Assalamualaikum.... Saya nak bertanya ada x yg alami buasir semasa preggy, bleh x share cara nak kecutkan buasir , tengah alami skarang sakit Tuhan je thu, tq gaiss.

5 Balas

Masa sy buasir tu sy rajin2 je kemut/sedut masuk dalam. Lps tu sentiasa bilas dgn air, just nak make sure bhgian tu sntiasa bersih. Bila x bersih, lembab, x basuh tu yg lebih menjadi gatal slalu nya.. sy x pakai cream ap2 pun, alhamdulillah buasir masuk smula n dh x gatal dlm seminggu lebih..

Ya sis gna anucare..Beli kat farmasi..N saya guna cara alami gna serbuk manjakani letak air sikit lpastu sapu bhgian buasir tu..N saya sapu mnyak batu..Alhamdulillah skrg dah okay..

wsalam, awak beli anucare. kalau g klinik pun rasa diorg bagi tuh juga, sbb saya ada, n saya g klinik dpt tuh je.

2y ago

Buasir tu kecut n masuk dlm semula ke?

saya amalkan susu wildan, mmg buang air besar lancar je

awak kt area mn yer dear