Minum susu

Assalamualaikum.. Saya ingin bertanya kepada yg berpangalaman.... Sy skrg pregnnt anak first... 26minggu... Susu boleh minum setakad brapa bulan ye? Ada jugak dgr kna stop susu bila dah 7bulan...sebab takut baby besar susah nk bersalin... Apa pendapat ibu2 smua? #bantusharing #firstbaby #mommybuntu

2 Balas

waalaikumussalam sis.. takde masalah pun minum susu dari awal sampai hujung pregnancy .. yang sis kena kawal tu gula sebab gula punca gdm dan gdm penyebab baby besar, kalau gdm kena serah diri awal nanti .. and tak dinafikan memang ada susu untuk ibu mengandung yang tinggi kandungan gulanya, so sis kena alert dengan kandungan dalam setiap apa yang sis ambil

4y ago

sama sama.. takpe elok je minum susu sampai akhir pregnancy supaya development otak bayi bagus

Waalaikumussalam puan. Pengalaman sy sendiri, masa third trimester sy tk minum maternity milk dah. Sy minum yg jenis freshmilk, low fat yg dlm kotak tu. Alhamdulillah okay takde masalah masa bersalin. ☺

4y ago

ok2..trima kasih info