Kongsi tips Turun berat badan

Ibu ibu yang berpengalaman .. Bantu saya kongsikan tips turun berat badan Masa Mengndung .. sebelum mengandung berat 54kg , skrg 22week berat dah naik 60kg 😭tapi makan tak kerap , cuma dah jarang buang air besar .. Bantu saya mummyy#firstmom #pleasehelp #bantusharing

6 Balas

Takleh diet mcm tak mengandung sis masa mengandung. Jaga makan je maksudnya makan seimbang and jgn minum / makan manis langsung. Stop fikir eating for two set mindset eating for 1. Anak tetap dapat khasiat kt awk pun walau tak makan 2 pinggan. Contoh je ya sbb sy pun taktau pemakanan awk mcm mana. Just jangan makan manis2 je. Takut nanti sangkut gdm sis. Take care ya. 🫶

8mo ago

Terima kasih sis atas nasihat ❤️

mcm sy jgk bukak buku 47kg. 25w berat naik 56kg. mmg xle diet. hadap jela. makan da jaga tapi perut ni asyik lapar je 24jam. klu x dpt nasi nk muntah 😅. janji tiap kali cek up sume bacaan cantik kecuali berat ler 😬

Semasa mengandung ni tk perlu nk diet or fikir sngt berat badan.. just enjoy je.. cuma elakkan kena gdm.. nanti masa berpantang, pantang betul2 n baru lah diet.. itulah org bnyk pesan kat saya.

8mo ago

Thankyou sis ❤️❤️

Baik tkyh fkir. Jaga biasa jeee, nurse mmg bising. Tpi klu tk mkn sndiri lapar, kena fkir ank jgk.

kalau sy plk berat jenis kejap naik mendadak kejap turun mendadak pening doktor 🤣

haha sma laa 54 now 60. sy 23w. kalau sy normal je lg