MINGGU KE BERAPA SESUAI??

Assalamualaikum, saya dah 28 minggu, agak agak bila sesuai kemas beg hospital? Sebab org sekeliling cakap masih awal. Mcm2 boleh terjadi. Ada juga sedara mara yg baby meninggal, so bila nak unpack balik barang2 yg da dikemas akan buat jadi murung Dan meroyan. So setiap Kali nak kemas beg, saya jadi risau pulak. Saya high risk akan bersalin 38 minggu, agak2 minggu ke 35 sesuai tak?

8 Balas

Sekarang saya 32 minggu , awalnya saya pun plan nk pack beg ke hospital 35 minggu , tapi last week pergi checkup kk , nurse tanya basuh tak lg baju baby , saya ckp belum , kena marah dah . Nurse tanya lg , pack dah beg hospital pun saya ckp belum , lg la kena marah 😂. Sekarang 33 minggu , saya siap basuh & pack dah beg hospital , senang. InsyaAllah kita positifkan diri ja sis , takdak apa yg buruk akan berlaku , insyaAllah.

10mo ago

Kan? tulah sbb dgr org tua cakap semua jadi takut. kalau apa apa nak jadi, jadi jugak. Better prepare je awal. Set in mind, 28 minggu keatas adalah masa baby akan keluar bila bila je.