pregnant 5weeks

assalamualaikum.. saya baru saja berkahwin pada 26/01/2020.. lepas tu sy lambat period .. sy last period tu 21/03/2020 pada 24/04/2020 sy cek pegi klinik, doc tu cek 1 line saja.. tpi sy sangat tidak berpuas hati dan sy suruh husband saya beli pregnancy test.. keesokan hari tu sy cek ada 2line , dan 26/04 pn sy ada cek dan keputusan nya sama positive.. tapi saya selalu sakit perut.. lebih kurang mcm sakit period. adakah ni normal ataupn sebaliknya? dan perlu kah sy pegi jumpa doc? ada siapa2 ka sama dengan situasi sy skrng ni? ?

pregnant 5weeks
24 Balas

Betul tu sis. Normal. Saya pun baru dpt tahu saya pregnant smlm masuk 6minggu 5hari. Before ni pun sakit mcm tu, Dr ckp tu biasa

Tarikh kita sama la.. Dan situasi kita pun sama.. Rasa mcm Cram kat bwh perut.. Sekejap2 sakit pinggang..

4y ago

eya slalu cram bawah perut alhamdulillah skrg ok sikit

Sama tarikh khawin kite.. hihi.. alhamdulillah sy dh 10w4d.. semoga ada rezeki sis

4y ago

wahh alhamdulillah tahniah sis,

Normal sis.. Dont worry.. Sy pun rsa mcm tu skrg.. Sy da 11w5d

Sama mcm saya sis masa mula mula dulu hari hari cramp perut

Kalau sakit mcm cramp senggugut tu normal selagi takde bleeding

4y ago

Yup 🤗

Normal sis...jaga kesihatan sis n baby...tahniah! 😄

Tahniah sis .. normal je , makan asid folic Tau

Normal mcm tu klau x ada bleeding

Congratulations