Sape ade pengalaman kluar air ketuban sikit demi sedikit?

Assalamualaikum, sape ade pengalaman keluar air ketuban sikit demi sedikit? Sy confused pula lendir tu mcm mana, air ketuban yg sedikit tu mcm mana pula? Bila hidu, takde bau. Bila dia kluar rs panas. 39w6d...#firstmom #firstbaby #pleasehelp

13 Balas

sama lah kita , saya pun takda pengalaman bersalin normal walaupun ini anak yang kedua sebab anak sulung bersalin secara ceaser .. saya dah 24w ni pun duk risau juga puan sebab kadang2 ada terasa sakit dibahagian kangkang 😣 pastu kadang2 baby mengeras juga tapi tak selalu lah ..

2y ago

tulah tak pandai nak tengok sebab dia takda bau kan ?

Air ketuban mmg terasa pns bila keluar. Air ketuban keluar tak boleh kwl. Dia mengalir sendiri. Better gi hospital terus utk cek. Lagipun kandungan dah matang tu. Tak akan jadi bayi pramatang.

saya pernah masa anak k 4.masa tu waktu pagi nak subuh rasa nye..saya bangun tiba² perut mengeras n rasa macam air kencing keluar..saya mandi n pakai pad n terus g hospital.

sya pun air ketuban yg pecah dahulu.. kalau air ketuban, dia akan berbunyi*pop* dulu. air ketuban tu, mula² rasa mcm kencing laju je turun, tapi kejap stop kejap keluar..

2y ago

g spital terus

Sy 34w air ketuban leaking. kena tahan wad 7hari sbb hari2 leaking..doc nk monitor. genap 7hr bru beranak..ttbe contraction n Ade bukaan.

2y ago

awak pegi scan. tgk bacaan ketuban. kalau mmg making kurang kena p hosptal. last bacaan ketuban Sy 2 je..which is yg normal atas 7

Pergi hospital terus sis. Saya 36w ketuban pecah keluar sikit sikit macam tu juga. Pergi hospital nurse marah sebb takut baby jadi apa apa .

2y ago

Haah mula mula ingt tu air kencing tp bukan. Sebab air tu jernih and tk ada bau. Kena pergi hospital tau. Takut nnti air ketuban jd kurang jadi bahaya dkt baby pula. Semoga dipermudahkan urusan.

dia mcm air ....mcm kncing tp bkn kcning...Sy hritu mcm tu ...prgi hspital dktr ckp air ketuban dah xckup utk bby then czer

kalau keluar air ke apa...g terus hspital...bia doctor cek dan pantau... jgn anggap bnd to pkre biase dan jgn mlengahkn mase...

sy masa 37w ketuban pecah dgr bunyi mcm belon pecah tu 'pop' pastu terus gerak p hospital..dalam masa 2jam pastu bersalin

sis g hospital ye. due dh sampai tu. jangan tunggu2. g hospital,cakap kat emergency,ketuban leaking.nanti diaorang check

2y ago

kalau x bukak jalan diorg akan induce dan bukakkan jln.. bahaya nanti baby lemas