Kuning baby

Assalamualaikum Petua apa yg betul2 menjadi untuk turun kuning baby dgn cepat dan berkesan.. selain menyusu dgn kerap

4 Balas

Cuba mandian kuning dr kedai seisei. Tapi dgn anak sy kuningnya turun lambat, so setiap kali bersalin, bby sy akan kuning lama. Prolong jaundice. Ada ank kwn menjadi mandian kuning tu. Cuba jer la. Jgn cuba yg terlampau mengarut pulak bg air anggur hitam la kt bby, tu semua mengarut. Bahaya 1 hal. Ibu yg mkn x pe, bukan anak yg mkn😂. Sy pun akan bersalin utk ank ke4, sy nk try Nahla balm pulak, bg bby senang poo poo, dia melawaskan perut bby.

cuba ikhtiar mandi bby dgn rendaman daun kucai. tapi sy buat sekali je la..sbb tak brp percaya. klu ada budget sewa lampu fototerapi.

saya dapat tips ni dari ibu yang saya jumpa di kk. Dia kata cuba guna nahla balm. anak dia kuning turun guna balm tu.

2mo ago

Balm apa tu.. sapu kat mana yer

Takde petua awak. Nak singkirkan bilirubin melalui penyusuan dengan lampu Fototerapi. Tu je.