Hidung berdarah

Assalamualaikum. Normal ke klau hidung berdarah? Pg td sy mandi..rasa dlm hidung ada cecair. Sy ingatkn hingus, so sy hembus la.. terkejut sy tngok yg kluar bukn hingus, tp darah... Nasib baik x bnyk sgt. Ni dh 2 kali hidung sy brdarah. Yg 1st dulu masa kandungan dlm 3 bulan gitu. Sekrg sy dh 5 bulan lebih.

12 Balas

tekanan drh ok x.. kdg² tekanan drh tinggi salur darah hidung dlm hidung pecah.. sy pernah jd drh keluar mcm air paip wlpun packing hidung dua² belah bila bleeding drh xleh keluar nek ke mata turun jd air mata drh..😅 lps tu operate 5jam duk dlm tu doc bakar salur darah matikan dia.. discaj blk umh kali ke3 p cuci idong d ent bleeding lg terok penuh mask.. warded lg.. dlm wad tgh tdo rase tertelan drh bangun drh keluar punya bnyk doc on call xde jenuh tngu.. doc mai cabut packing idong sb dh full lg membuak² drh keluar jd doc masukkan mcm wayar dlm idong n pam udara bg jd belon utk tekan tmpt yg bleeding tu bru la drh stop tp dh jd dunia perbusing drh bnyk ilang..masuk drh 1pack tngu pg utk masuk bilik bedah n 7jam duk dlm tu n masuk drh lg 3pack keluar² lapang je rase idong nk bernafas doc kata depa belah tulang dlm idong n ikat salur drh yg utama dlm tu.. dan tiap kali sy bleeding dlm wad tu bp sy memang semua tinggi.. skrg bila rase ade je yg mcm meleleh kt idong jd trauma sb telan n rase n tgk drh bnyk sgt.. jd alert sama bila idong berdarah..

Lama ke berdarah tu sis? kalau lama and non stop, better pergi check. Tapi kalau kejap je, nothing to worry InsyaAllah everything is ok. Saya pregnant dulu kerap hidung berdarah tiba2. Kdg sbb penat sangat, kdg sbb panas sangat, kdg takde sbb pun berdarah. Kalau sis risau, boleh je pergi jumpa doctor. Atleast hati kita tenang

Saya pon berdarah banyak kali. Sy jumpa doc ent n scan . doc bgtau normal la sbb hormon tak stabil bila pregnant . Hidung saya mmg kt bahagian dalam ade bengkak dan tersumbat. Lagipon saya mmg ade sinus. So doc bg ubat. Skrg. Tak berdarah dah

Banyakkan minum air, saya pon banyak kali hidung berdarah time pregnant. Badan panas. Hari kerja kurang minun hidung berdarah. Hari cuti duduk rumah elok ja x berdarah pon sbb minum air cukup. Cumanya mmg akan kerap nak kencing je la.

rasa panas dlm ni.. skrg cuaca hangat sungguh.. dh mandi pun naik je dlm rmh berpeluh blk.. ya Allah panas sngguh.. awak minum air bnyk.. rehat klau x ada kerja nk bt..

saya kerap hidung berdarah masa pregnant ni.. bangun tgh mlm nk p toilet skli drah merambu keluar.. bnyk kli jd.. bila bdan pnas dlm..

takut panas dlm sebab tu hidung awak berdarah. air masak minum byk tak. cuaca sekarang mmg agk panas sgt

spjg 28w ni 5x hidung sy berdarah...tp sblm preggy pun sy mmg kerap berdarah hidung...

Saya pun sama. Minum air byk byk. Dah deliver pastu dah okay dah..

Sama. Sy pun berdarah few times masa pregnant