Persoalan

Hi assalamualaikum.. Nk tnye...kan skrg tengah gempar pasal wabak penyakit tuh dan PM arahkan ap yg beliau umumkan. Jadi nak tnye la. Mcm next check up ank dlm mingu nih.. Adakah nurse dtg rumah or kita ke kk mcm biasa? Ke mcm mne. Nk cll tnye segan pulak??.. Ada ke nurse dtg rmh smata2 nk check up bby? #sekadarpertanyaan???

16 Balas

Nurse xmai rumah sis...tp boleh kot p kk.sbb x silap sy kk ibu dan anak khas untk baby dgn ibu ja kan?dia x campuq semua kan??mcm kk sy ibu dgn anak aje..orng pun x ramai😊

5y ago

Kot la misi mai rumah mcm time lps bersalin tuh😅.. Mcm kk sye pgy nih msuk pintu utama jumpa org dok tngu nombor untuk pesakit luar.. Jln kedpn sikit jumpa farmasi. Jlan lagi jumpa org tua2 dok tunggu gilirin amik nombr jumpa doktr untuk pnykit kncing mnis dll.. Jln lagi kedpn baru kauntr ibu dan anak😂😂

Boleh pergi klinik seperti biasa.. klinik hospital buka. Lagipun bukan perintah berkurung. Selepas selesai check up, balik la ke rumah jangan jejalan ke tempat lain pula

Baru nak tanya jugak soalan mcmni hehehe. In shaa Allah, pegi jelah check up baby kan kan, harap2 takramai sangat yg penuhkan KK. Cuma check ibu anak je ok la. Huhu. 😋

5y ago

Tak pe.. Demi kesihatan ank.. 👍👍👍👏👏☺️☺️

Ermm check up kk petang ni.. yg risau unit rawatan pesakit luar area sabah separuh hsptl dah pindah p kkia😔😔😔.x terkecuali kkia tpt sya check up..

5y ago

Papar... 😅😅😅.. kena bagi asing jg tempat tu..x mix...

Wasalam mommy. Kk open as usual untuk check up apa semua, just stay safe. pakai mask and bring hand sanitizer

klinik bukak mcm biasa.. org xterlibat elakkn berkumpul.. xperlu bwk ramai org semasa sesi temujanji..

Bole pergi klinik sis..bkn perintah bkurung...hati2 di klinik nnti..smga sgla urusan dpermudahkn..

Pergi tca macam biasa. Jaga kebersihan diri. Pakai mask. Cuci tangan kerap. Bawa hand sanitizer.

sy baru beli checkup. Seram je rasa tengok ramai orang 😂 Semoga urusan kita semua dipermudah

g kk mcm biasa,pakai mask,bawa sanitizer dan kerap basuh tangan.