18weeks

Assalamualaikum nk tnye, normal/alahan ke pregnt 18weeks kepala tba tba jd pening pitam dan mual. Semua tu dh hlg sjk msok 2nd tri. Sejak 2 ari lps mkn folic asid zincofer jd pening dan muntah. Tak lrt nk bgn. Sblm ni ok je. Ari ni mkn folic asid dr farmasi. Lepas mkn trus pening dan mual tp x muntah.

2 Balas

Ubat tu tdk serasi dgn bdn klu setiapkali ambi dpt effect begitu, tukar ubat. Sbb ubat dbagi agar tubuh bdn jd lbh segar,bertenaga utk kita meneruskan rutin harian

Slalu lps mkn ubt tmbh drh mmg akan rasa pening bgai.. tp klw teruk sgt, mgkin bdn xserasi

4y ago

Tq sis info.