Buasir berdarah

Assalamualaikum nk tnya, klau buasir kluar daging skit tu pstu dia berdarah kena pg kk ke jmpe doc? Ke tunggu dia baik sndri? Hri tu sembelit teran kuat sgt smpai tkluar dging skit.. tp da sbln bru dia brdrh.. mungkin sbb lap kasar sgt.. nk ckp sy xjge mkn mnum da jaga dah.. shri mnum air msk 2.5L.. sayur pon mkn.. mcm mna ya? Nk kne tnggu drhnya bnti ke ? Ke trus pg jmpe doc je?

3 Balas

Pernah jugak sampai berdarah tapi sekali je lah. Dr kata jangan teran kuat sangat. Rilek2 je teran. Pastu tak keluar darah dah. Tu bukan daging pun sebenarnya. Pembuluh darah tu.. kalau betulkan posisi masa teran buang air besar akan rasa dia cam hilang jap. Bitau je dr tengok apa dia cakap pulak 😁

3mo ago

mse tu da lebih stgh jam dlm toilet.. tp mmg najis tu keras n bsr, ble cuba diri nk bg msok balik da xbole.. sakit sbb da btul2 kt hujung.. pnt sgt wlaupon jmban ddk.. rse da peluh2 mcm nk brnak.. nk xnk mse tu tpkse teran kuat2 🥲 ikut kn mmg xteran slalunya klau berak.. tp mse tu mmg da rse xlarat sgt ddk lama dlm tndas

pengalaman sy kena buasir berdarah dekat setahun jugak baru baik..dah pegi byk klinik,semua ubat xberkesan..yg paling berkesan mkn betik hr2..msti kena mkn betik,kalo xnnti bila membuang confirm berdarah balik..smpi skang pun kalau teran kuat,benjol tu ada balik tp xberdarah..

sy pun ada buasir juga dah mcm anggur berbenjol² tp tak lah smpai brdarah mcm awk tu, klau awk rasa tak selesa awk dtg je jumpa doc