Durian

Assalamualaikum.. Nk tanya pregnant boleh makan durian ke? Sy da 37w

28 Balas

boleh je.. msa ank ptma 39 weeks sy mkn 4 ulas esok pg nya krs perut.. brnak. ank kdua try lg.. tp msa 34weeks mkn byk kli ni..xtahan la, sy hntu durian..tp tu drian kg je bebelas ulas shri. xda pape pulak.. dr kata dyan blh mkn tp brpada sb manis je.. tkt kna kncin mnis..panas mnum je air byk2

Saya time 36 37 weeks mertua asyik beli durian. Sehari saya makan 7-10 ulas. Dalam seminggu tu 3 kali diorg beli. Alhamdulillah tak ada apa2. Baby keluar pn sihat.. apa2 pun depends on badan masing2. Kalau ada gdm tu, better elakkan.

Saya makan 4 ulas je , tu pun 2 ulas sehari time musim durian haritu. Buat rasa rasa je😅 tapi kena bilas minum air masak banyak banyak lepas tu. Time tu saya baru 18weeks. Alhamdulillah takde apa.

makan sis nnti da berpantang tak merasa da, tp berpada pada yee lpas tu minum pada kulit durian tu bg badan kurang rasa panas ☺️

Boleh..sy 17w..sy makan 2-3 ulas mcm tu je..lepas tu minum air kosong lebih sikit lps makan durian ye..alhamdulillah okay..

Boleh da besar da tu.. Sy mase 10 w pon da mkn tp seulas dua jela..esok smbung makan lagi seulas dua 😂

Wa'alaikumussalam.. boleh sis.. sya cuba makan 2 ulas durian je. Tk berani byk2.. mkan berpada pda🙂

Wsalam..saya makan je..tp saya mmg x alah ngan durian..tgk badan juga...cuba makan sikit dulu.

Bole tapi jgn byk...baru2 ni masa d kg sya ada makn 3 ulas durian..insya allah tak de apa2

Wasalam sis, boleh aje.. tapi janganla sampai 4 bijik sekali telan 😆