air ketuban kurang. 28weeks

Assalamualaikum. nak tny ada x pengalaman air ketuban kurang. bacaan saya 8.3. saya risau sgt sebab anak kedua dulu meninggal sebab jantung laju. pregnant kali ni air ketuban pulak kurang. apa patut sy buat?

2 Balas

Saya ada baca kalau air ketuban kurang boleh banyak kan makan tembikai, timun, strawberry, tomato n mcm2 lg. Air kena minum byk. Saya tak pasti keberkesanannya. Tp sis boleh la nak try.

5y ago

Tq sis.. sy ade tny gynae dia pn soh minum air buah bbyk2. Salah satunye air kelapa. Mmg sy minum hrp2 berjaya. Selasa ni scan lagi tgk air ketuban. Harap2 semuanya dipermudahkan.

Wsalam.. doktor tak advice pape dekat mommy? Sebab mak cik sy dulu pon air ketuban kurang, risiko de kena bersalin czer..

5y ago

Alhamdulillah tq ye sis 🌹😘