tanda2 hamil

assalamualaikum nak tanye perut cramp,bdn asik letih penat wlpn tak buat pa2,sakit pinggang blkng kaki pn cpt je letih itu tanda nak pregnant ke? nak cek upt tpi baru 2 ari lambat period.. bla cek negatif #ingintahu #pleasehelp

9 Balas

Kalau sy, tanda awal pregnant tu sama dgn tanda nak period. selalunya sy kalau nak period sakit pinggang n sehari sblum period tu mesti letih sgt2 walupun x buat apa. mmg letih yg x boleh bukak mata. kene tido. Sebab tu awal2 kehamilan sy hari tu sy x prasan sy pregnant, sampailah buat upt. Tapi antara simptom sy, letih yg amat sgt lebih dari seminggu, sembelit walaupun minum air macam biasa( jarang sembelit). pinggang sakit mula sakit masa bulan ke 2 pregnant, sakit sama macam nak period. ( masa ni risau sgt takut period/ keguguran) , muntah2 dan loya mula week ke 8. awal2 x rasa apa2 pun. Moga dapat membantu.

Hm boleh jadi pregnant, boleh jadi simptom nak period. Saya check upt 2 hari bfr period date sepatutnya datang sebab tiba tiba keluar spotting coklat. Itu pun dah naik double line pekat

kalau puan prgnant selalu nya lewat period dah leh check upt atau boleh tggu lewat seminggu untuk check upt.. semoga ada rezeki sis ya.. inshaallah

boleh jdi tanda nak period atau pregnant juga sis. nk confirm pegnen atau x kene cek by upt je yg tahu. try cek lagi nnti lepas seminggu.

2 hari lewat upt akn double line terang dah klau pregnant.. maybe ovulation day awk lewat or masalah hormon..

2hari lewat mmng akn positive sis kalau betul pregnant

Tanda period pn mcmni juga

Mungkin,cuba test upt sis

cek upt