period delay

Assalamualaikum nak tanye..kalau period delay hari ke brpe ye bru boleh cek pregnent test? Mcm sy delay msuk hri ni 6 hri..dh cek tpi urine -ve..normal ke perut belah kiri rse x selesa ? Mcm ad something..rse x selesa n mkin kerap kencing..?lately ni kaki kerap lenguh sengal² pon ada..agk² ad rezeki babay atau kemungkinan ad penyakit ? Maaf sy x arif bab² ni.. Ttc hampir 4 taon

2 Balas

Cuba check guna air kencing pertama waktu pagi lps bgn tdo tu..hcg level waktu tu lebih tnggi.. Bacaan upt hny valid dlm masa 5 minit je, slpas tu dh dikira x valid

5y ago

Amin..insya Allah sis

Wa'alaykumussalam. Delay seminggu dah boleh check sis. Sebab lebih accurate.

3y ago

Saya rasa ada kemungkinan positif even samar samar