Pengambilan panadol

Hi assalamualaikum , nak tanya . Saya pregnant 21w . Boleh tak kalau saya ambil panadol soluble utk redakan sakit kepala sekaligus selesema ?#ingintahu

4 Balas

better rujuk dengan doktor kat klinik. saya pernah tanya contoh kalau sakit kepala nak makan ubat boleh tak. nurse cakap kalau nak ambil sebarang ubat tanya doktor dulu takut bahaya. takut tak sesuai time mengandung ni atau ada bahan yang tak sesuai untuk kandungan.

2y ago

okla tu tak kisah tanya doktor kat klinik atau ada kenalan doktor ke. atleast kita pasti ok ke tak sebelum makan. dorang lebih tau jenis ubat yang sesuai ke tak untuk ibu mengandung. insyaAllah takda apa apa. semoga cepat sembuh sakit kepala & selsema tu