Pengambilan panadol

Hi assalamualaikum , nak tanya . Saya pregnant 21w . Boleh tak kalau saya ambil panadol soluble utk redakan sakit kepala sekaligus selesema ?#ingintahu

4 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

better rujuk dengan doktor kat klinik. saya pernah tanya contoh kalau sakit kepala nak makan ubat boleh tak. nurse cakap kalau nak ambil sebarang ubat tanya doktor dulu takut bahaya. takut tak sesuai time mengandung ni atau ada bahan yang tak sesuai untuk kandungan.

9mo ago

okla tu tak kisah tanya doktor kat klinik atau ada kenalan doktor ke. atleast kita pasti ok ke tak sebelum makan. dorang lebih tau jenis ubat yang sesuai ke tak untuk ibu mengandung. insyaAllah takda apa apa. semoga cepat sembuh sakit kepala & selsema tu

Mintak ubat dkt klinik sis..bgtau doc ubt sakit kepala n selesema utk ibu mengandung..jgn ambik sbrg ubat takut bahayakan kandungan

9mo ago

ok baik , thankyou awak

Ok je insyaAllah. Sy lps booster mmg ambil 2 panadol biasa

VIP Member

soluble tak boleh ambil sis. Baik minta preskripsi drpd doktor.

9mo ago

alhamdulillah lepas minum dapat rasa lagi gerakan baby masih aktif . semoga tkde apa . terimakasih sangat2 share .