Susu Utk HB

Assalamualaikum.. Nak Tanya Rakan2 Semua.. Susu Brand Apa Yang Terbaik Untuk Ibu Hamil Bagi Tingkatkan Hb Yg Low Ya?

1 Balas

Hb ni haemoglobin. Iaitu darah (iron) . Susu ni mostly made up of calcium Better mommy cari iron tablet yg mmg boleh fokus increase ur hb. Such as iberet folic acid. FAKTA! ☑️ IRON sukar diserap oleh badan. Jdi consume juga vit c sbb vit c boost penyerapan iron ke dalam bdn secara maksima ☑️ susu (Calcium) tak boleh ambil bersama iron sbb akan halang penyerapan iron dlm badan. Nk thu lebih lanjut tntang mcm mne hb qila cantik je spnjg khamilan (bacaan hb 11-13), meh ws qila www.wasap.my/+60163585235 Qila share ilmu kehamilan yg qila ada 😄