PEDIH ULU HATI

Assalamualaikum, nak tanya normal ke kalau start trimester kedua kita rasa pedih ulu hati. Rasa berapi je dekat dada dgn tekak ni haa . Ada tips tak utk kurangkan rasa ni.

2 Balas

hi mommy. pedih ulu hati mmg normal tambah tambah masa second trimester. mommy boleh rujuk link ni,ada tips yang diberi dan mommy boleh cuba ❤ https://www.google.com/amp/s/hellodoktor.com/kehamilan/rancang-kehamilan/lain-lain/melegakan-pedih-ulu-hati-ketika-mengandung/%3famp=1

amik gaviscon 4 sudu if sakit sngt2..klau tak tlmpau sakit amik 2 sudu ..tp klau amik 2 sudu still sakit tmbah lagi 2 sudu jadi 4 sudu .. gaviscon slmat utk ibu mngdung ..ada tertulis..sy amik gaviscon bila pedih hulu hati ...panas sngat2 kat dada smpai sendawa pun sakitt