Perut mengerass

Assalamualaikum nak Tanya mommy yg tahu atau ada pengalaman perut mengerass/baby mengeras. Asal bangun pagi atau bangun daripada tido , mesti perut mengerass.. taktahu lah kenapa , tu yang nak Tanya.. normal ke?😔

4 Balas

Sy tiap2 pagi perut mengeras. Skrg 31 weeks. Sy anggap dia mengeras sbb baby signal dia lapar. Sbb sy ni sejenis tak sarapan pagi. Even sebelum mengandung. Skrg ni pagi2 sy just bancuh susu. Tak pandai nk breakfast berat2.

10mo ago

sama lah sis dengan saya mmg perut rasa ngeras .. tapi tak lama pun . cumanya tiap Kali bangun tu lah rasa ngeras

Mengeras tu mcm mana ya..rasa2 tegang mcm tu ke..rasa mcm baby tolak perut lama2 xlepas ke??

10mo ago

kalau macam saya perut akan rasa keras lah Dari biasa .. biasa kalau kita tekan2 lembut kan.. ni kalau tekan2 rasa keras...penuh je rasa perut ni.. baru 30w 2d

mengeras sbb bby aktif. sy 29w pun slalu mcmni.

10mo ago

walaupun lepas kita bangun tidur ke ? maksudnya time kita tidur tu dia aktif lah?

normal