Baby nak masuk 10 bulan

Assalamualaikum nak tanya macam mana nak ajar anak makan bubur or spaghetti tanpa blend? sekarang semua makanan saya blend kasar tapi kalau pekat sangat anak mudah nak muntah. gigi pon baru tumbuh 1 batang. bila bagi pepejal suami dan mertua bising sebab anak takde gigi lagi. bila balik kampung saya family saya pulak bising suruh ajar makan makanan pejal.😭😭😭

2 Balas

Takde masalah pun blend. Anak sy setahun lebih baru tumbuh gigi 4 barang terus. Tu anak sulung. TAPI. Bagi yg byk tekstur pun bagus juga kalau pun takde gigi. Gagging tu biasa sbb awk baru ajar dia. Anak 2nd sy, 7m sy dh BLW tapi tak selalu lah. Bfast or time sy ada masa sbb sepah sis 🤣 biar dia explore dan suap sendiri so dia blh control amount yg dia nak masukkan dalam mulut. Slow2 lama2 dia pro

1mo ago

tq sis