Baby 8 bulan belum reti makan solid food

Salam and hai mommies. Saya nak minta tips dari mommy semua mcm mana nak ajar anak makan solid food. Baby saya nak masuk 9 bulan. Setiap kali saya ajar makan solid food mesti dia muntah balik tapi kalau makan bubur yg halus tu dia nak je pulak. Saya baca kalau dah 8 bulan ni kita mmg kena tukar texture baby kan. Tp tu la anak saya ni gigi pun belum tumbuh lepastu bila suap bubur blend kasar pun dia muntah balik 😿

1 Balas

saya kerap bagi fingerfood takpun lauk saya makan , skrng 8 bulan bby dh makan nasi butir , sis kerap offer baby makanan yg tekstur kasar in shaa allah lama2 mesti boleh 😀