Blood dalam urine

Assalamualaikum nak tanya kpd ibu2 semua...pernah x ibu2 buat test urine 1st urine ada Kotor sikit Dan check kt makmal,makmal detect ada blood dlm urine...apa ibu2 buat ye setelah dpt tahu mcm nie...last ary 2 sya check urine makmal ambil sample air kencing nk hntr kat makmal...utk check mna dtg blood dlm urine...1st blood 1+ second lak 2+...rsau Hati nie😢😢

2 Balas

Didik diri bertenang. Colek kapas pada lubang faraj. Ada tak darah? Jika tak, mungkin drpd urine. Puan minum air kosong secukupnya. Bedrest juga ya. Tunggu keputusan makmal dgn tenang dan doa yg semua kan baik tanpa mudarat

1y ago

tapi hari tetap rsau sis,,🥺🥺

sy pernah kencing Kotor sikit doktor ckp, and nasihatkn sy Suh minum air bebanyak. tapi belom pernah ad darah..mungkin awk boleh Tanya doktor terus punca sebab apa