tolong saya

assalamualaikum , nak tanya kalau due date klinik 3/3/2022 and hospital 6/2/2022 macam mana ya ? kira nya beza 3minggu , sepatutnya kandungan baru 17minggu , tapi ni dah 20 minggu . Masa scan doktor cakap baby nampak besar , Maaf taktau first time pregnant #ingintahu#pleasehelp #firstbaby #bantusharing #1stimemom

2 Balas

Kalau ikut scan setiap kali puan follow up tak kesah la di klinik ke hospital ke, bila due date? Jauh sangat tu beza gap klinik dgn hospital. Biasa doc akan ikut due date scan kalau tak sama dgn EDD yg ikut LMP

3y ago

EDD tu estimated due date. Tarikh dijangka bersalin. LMP ni last menstrual period. Hari (tarikh) pertama last haid. EDD ni doc/nurse akan tetapkan sama ada berdasarkan scan atau LMP. EDD tu ada tulis kat dpn buku pink puan kalau puan bukak buku pink kat klinik kesihatan

due date dri first last period bila?

3y ago

3/3/2022 sepatutnya