Vaksin digalakkan atau tak?

Assalamualaikum mummy² semua nk tnya dlm preggy ni ad tak mummy² yg ambil vaksin? Okey ke klu ambil? #firstbaby #bantusharing

16 Balas

Sgt digalakkan ambil. Sy preggy mom, sempat vaksin 1 dos dan ditakdirkan merasa positif covid. Tp alhamdulillah mmg nmpk sgt beza ketahanan badan preggy mom yg dah vaksin dgn yg tak ada vaksin masa sy kuarantin di MAEPS. Yg tk vaksin keadaan lebih teruk, kebanyakan kena hantar ke hospital sbb kesihatan merosot dgn cepat. Sy sembuh dlm masa yg singkat jugak, jangkitan kuman dlm darah menurun dgn laju dan simptom pun tak teruk. Kalau dah dpt date utk vaksin, teruskan pergi. Utk kebaikan diri sendiri juga 😊 skrg dh makin byk kes ibu mengandung tk sempat vaksin yg meninggal sbb covid