berat badan naik

Assalamualaikum hi mummy² to be ,nk tye, mcm mne nk diet ketika hamil? Before this i alahan teruk sngt in between 5 bulan. Now dh 6 bulan lebih, selera mkn membuak² pulak, tp yg merisaukan sy, berat bdan smkin naik dri minggu ke minggu. Doc risau berat bdan naik mndadak akn kmungkinan risiko ada darah tinggi. Mummy² sklian ada tips x untuk diet? Tq semua.

1 Balas

Makan makanan sihat. Kurangkan manis. Banyakkan sayuran hijau. Kurangkan nasi.

5y ago

Ok sis , if mkn nasi perang kerap boleh jgk ke?