Baby kembung perut

Assalamu'alaikum mummy2, nk tanye. Normal ke baby 2bulan kembung perut lepas bf? Boleh mummy2 kongsi pengalaman dan care buang angin tu. Terima kasih 🤩 #firstbaby #mommybuntu

Baby kembung perut
6 Balas

lps susukan baby... kena bg baby sendawa... lps tu baby kena pakai barut, buh lah sikit minyak yuyi @ telon di perut, tapak kaki, belakang dan ubun2 baby... klu sy, mmg sy amalkan urut baby tiap kali lps mandi... sy urut seluruh tubuh.

3y ago

klu kembung sgt... gelek perut baby atas kepala lutut, petua bidan kg lah🤭. kdg mjadi jugak....

cube try sapu baby oil jemana tropical herbs produk amway. in sha Allah. baby saya pakai tu dari lahir alhandulillah serasi dan mmg sgt jarang kembung. family pun mmg pakai baby oil ni awak 😊

Ada pakaikan barut dkt baby? Sapu mnyak kat oerut dan rajin urut blh elak baby kembung. Pakaikan stokin.

3y ago

Ohh... Anak sy dr NB, kentut x kira waktu. Senang sgt dia nk sendawa aklso. Tp dia kerap sgt kentut, smp sy tnya doktor, apa kes kaki kentut anak sy ni... Dhlah anak prmpuan. Skrg 10 bulan, dh kurang sikit tp sndawa pnya kuat...

mommy boleh sapu trub balm boleh wasap sy www.wasap.my/60129876070/trubalm

Lepas menyusu “ burp” baby tak ? Kalau tak sebab tu perut dia tak selesa

3y ago

Baby susah nk sendawa, dh angkat urut2 blkg pn payah nk burp. 😂 Tp alhamdulillah skarang dh 5 bulan, sendawanya dh mcm org besar. Lega je dgor klau dye sendawa lpas mnyusu 🤣

Lepas susu tu angkat baby urut belakang dia sampai dia sendawa.