Baby melintang 33w

Assalamualaikum mummy semua,nk Tanya baby dh 33w tp dalam kedudukan melintang...adakah baby akan berpusing balik ke kedudukan yg sepatutnya atau sye patut cari ikhtiar dgn cara berurut utk tukarkan posisi baby ke kedudukan kepala kebawah?

6 Balas

Waalaikumsalam. Selalunya kalau baby melintang doktor akan suggest ECV procedure mengikut tahap kesihatan ibu dan anak. Jika tidak akan proceed ke caeseraean section. Berurut memang tak boleh langsung ya awak. Semoga dipermudahkan urusan 🌹

10mo ago

baik,terima kasih atas nasihat..

Usap perut dan rajin cakap dgn baby.. Banyakkan buat posisi mcm bersujud tu.. Saya pun haritu songsang,sekarang dah pusing.. Nasib baik dia pusing kalau tak next week dr nak czer 😖

Sama macam sy, tp 34week doc suruh scan lagi. Kalau masih Breech akan dirujuk ke pakar O&G. Baby saya kepala kat atas tp uri kat atas juga. Harap baby dpt pusing tanpa perlu buat ECV

hmm saya pon sama baby songsang.. harap lah baby nak pusing ke bawah, risau juga dhlh due nk dkt. harap sangat baby berpusing ke bawah nanti

10mo ago

hm...aminnn,semoga dimudahkan

kalau masih belum 36 week tak perlu risau. boleh try pujuk baby, buat senaman

baik,terima kasih atas nasihat